Your cart

Etapp 20, San Lorenzo del Escorial - Cercedilla, 175,8 km


Vilken etapp vi fick se idag!

Det var en tidig utbrytning, en fantastisk solosegrare (igen!), taktik av högsta skolan som genomfördes till perfektion, två högklassiga attacker av två GC åkare.


Etappen hade det mesta med andra ord.

En grupp om 11 åkare kom loss tidigt efter en snabb start; Plaza Molina (Lampre-Merida), Le Gac (FDJ), Hansen (Lotto-Soudal), Venter (MTN-Qhubeka), Warbasse (IAM Cycling), Navarro (Cofidis) McCarthy (Tinkoff-Saxo), Gonçalves (Caja Rural), Vorganov (Katusha), Rubiano (Team Colombia) and Arashiro (Europcar). Le Gac, tappade dock snart gruppen.

Redan i den första klättringen, upp mot Puerta de Navacerrada, gick Molina loss, han fick en rejäl lucka och på hemmaplan kunde han hålla ut och köra solo hela vägen in i mål. Han solokörde 11 mil och höll. Vilken hjälte.

Bakom Molina, ganska långt bakom till och med, höll klungan till och där började ett drama utspela sig. Aru och Landa höjde farten i stigningen upp mot Puerto de la Morcuera med drygt fyra mil kvar att köra fick Dumoulin svårt att hänga med, när sedan Aru följde upp med en attack, var det tack och gonatt för holländaren som kört bra i nästan tre hela veckor. Bara Majka och Quintana lyckades hänga med Aru, Chaves, Landa, Rodriguez körde sedan ifatt trion och dessa sex körde sedan tillammans ett par mil innan det var dags igen.

Quintana gjorde en kraftig satsning och ryckte tillsammans med Majka, de två körde hårt mot målet med en chans att ta placeringar och kanske till och med hamna på pallen. Det var en fin körning och återigen en ganska ovanlig syn och etapp för att vara en grand tour i modern tid.

Grattis till Aru och Astana som genomförde dagens etapp utan anmärkning, inga rykten om fusk heller faktiskt. En hård smäll för Dumoulin förstås, men så är sportens värld. Han har ändå bjudit upp till en fantastisk kamp i en miljö som egentligen inte är för honom att vinna i. Vi har mycket att se fram emot när det gäller unge Tom.

Imorgon är det defiliering in till Madrid, men med en sådan Vuelta vet man inte vad som kan hända

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published