Your cart

Etapp 18, Burgos-Burgos, 38,7 km ITT


Wow, vilken Vuelta vi har! det är nya sekundstrider hela tiden, mellan Dumoulin och Chaves, Rodriguez och Aru och nu mellan Aru och Dumoulin.

Vi har sett stigningar som inte varit av denna värld och tre avslutningar uppåt tre dagar innan gårdagens vila där Rodriguez varit dominerande och cyklat likt en Puncheur uppför och också tagit ledningen.

Inför dagens individuella tempoetapp hade han därför en sekund till godo på Aru och 1:51 på Dumoulin. Holländaren blir till ett riktmärke då han var favorit inför tempoetappen.

Förhandsnacket handlade om huruvida Tom skulle kunna köra in 1:51 på Rodriguez och följdaktligen 1:50 på Aru.

Dumoulin körde bra men det var flera som körde fort, en del av favoriterna och en del som inte tillhörde favoriterna på förhand. Valverde körde upp sig till sjätteplats totalt, Quintana blev sexa idag vilket är ett imponerande resultat av honom och Fabio Aru gjorde ett kanonlopp idag och körde framförallt otroligt fort den andra halvan av loppet.

Dagens stora besvikelse var ändå Rodriguez som kom in på en trettionde plats, drygt tre minuter efter dagens segrare.

Dagens segrare, Tom Dumoulin som har kört så fantastiskt bra genom de höga bergen, hållt sin takt, en bra takt och inte tappat alltför mycket, utan hängt med de allra bästa klättrarna. Han har gjort konkurrenterna förvånade och oss andra glada men också lite överraskade på ett positivt sätt.

Idag genomförde han etappen perfekt, gick ut försiktigt men ökade tidigt farten, ledde vid alla mellantider och tog ledningen med över en minut när han gick i mål, snabbare än Bodnar som ledde fram tills dess.

En värdig vinnare av dagens etapp och nu leder han med tre sekunder före Aru och 1:15 före Rodriguez. Det är inte helt platt fram till målet i Madrid, men att Rodriguez ska kunna ta in 1:15 på Aru känns svårt, för att inte säga omöjligt. Däremot kommer Dumoulin att få gräva djupt för att stå emot.

La Vuelta har ju levererat hittills och det ser inte ut som att det kommer sluta förrän de når Madrid på söndag. Vi har några härliga dagar att se fram emot fortfarande.

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published