Your cart

Etapp 10, Valencia - Castellon


Idag var en italienare först över mållinjen, men inte någon av storfavoriterna från Astana utan någon som inte tippades som vinnare i förskott, Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka) visade sig vara både smartast och starkast i slutet.


Med en etapp som till viss del var för Les Sprinteurs men med två klättringar, en tredjekategori och en andrakategori blev det en något ryckig etapp.


Den första stora utbrytningen kom loss vid foten av den första stigningen, Puerto de coronet, de var då hela 37 cyklister.


På den långa flacka delen mellan bergen återgick allt till det normala och klungan åkte ifatt utbrytarna. När alla var samlade blev det en rad försök till utbrytningar och den som lyckades bäst var Niki Terpstra (Etixx-QuickStep). Han höll stången i 14 kilometer innan delar av Movistar laget hämtade in även honom.


Nicholas Roche vurpade dessvärre men med hjälp av sitt lag kom han ifatt och verkar ha klarat sig utan svårare skador.


Under klättringen upp på dagens andra berg, andrakategori Alto de La Palmas delades klungan upp återigen då Alessandro de Marchi (BMC) stack iväg och fick direkt med sig Roman Sicard (Europcar). Senare kom även Kenny Elissonde (FDJ) ifatt och körde vidare på egen hand när det var 20 kilometer kvar, han nådde toppen först men fångades in under utförskörningen av de andra två.


Med fem kilometer kvar fångade så klungan in de kämpande tre i täten. Totalledaren Tom Dumoulin gjorde ett stort jobb längst fram och arbetade hårt för Degenkolb. När det närmade sig upplopp var dock inte Spurtspecialisten i närheten av segern då han drog igång spurten alldeles för tidigt. Sbaragli, var lite kyligare och petade ner Degenkolb till andra platsen med Rojas från Movistar på tredje.


Imorgon väntar en vilodag i Spanien, som cyklisterna får spendera i Andorra. På onsdag smäller det sedan ordentligt då vi har en av tävlingens tuffaste dagar, med sex stycken kategoriserade klättringar, det vill du inte missa

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published