Your cart

Etapp 4, Estepona-Vejer de la Frontera, 209,6 km


Det benämndes en flack etapp och det var det förvisso till stor del. Det var också årets längsta etapp med sina 209,6 kilometer.


Man kunde ana att de traditionella spurtlagen inte skulle jaga i fatt utbrytningar idag med anledning av en synnerligen tuff avslutning med 1500 meter kvar på etappen.


Med en mil kvar att köra var klungan så gott som samlad och tempot var högt, framförallt tack vare Tinkoff-Saxo, det såg ut att gå mot en sprakande avslutning, inte minst med tanke på stigningen i slutet.


De första riktiga attackarna kom också mot slutet och vid fyra kilometer kvar när man skulle upp till Vejer de la Frontera och åka genom gamla stan gick det brant uppför. Den som lyckades bäst med sin attack var Pello Bilbao (Caja Rural), han åkte länge själv och fick möta folkets jubel i deras glädje över att en spanjor minsann ledde när de närmade sig målet. När Bilbao blev ifattåkt av klungan stack Samuel Sanchez (BMC) iväg och fick en lucka med 300 meter kvar.


Med 250 meter kvar började Valverde, Rodriquez, Sagan och framförallt Roche att röra på sig. Sagan såg stark ut med 300 meter kvar, men det var en avslutning som gjord för Valverde, frågan var om det skulle räcka.


Med 200 meter kvar såg det ut som att Valverde hade bestämt sig och flög fram, förvisso med Sagan i bakhasorna men det syntes att den här segern skulle han ha. Valverde korsade mållinjen först med Sagan som tvåa och Moreno som trea.


En gnistrande avslutning blev det och det är roligt med Vueltan att de gärna har med brutala klättringar om än aldrig så korta även på de flacka etapperna.


Hur ser det ut bland favoriterna?


Froome säger sig känna sig piggare än väntat, än så länge har han väl inte visat på det, inte heller blivit utsatt för direkta utmaningar.


Quintana har försökt men orkade inte med sin landsman Chavez i förrgår och man undrar vad det betyder egentligen.


Cancellara var ju ingen favorit men har lämnat Vueltan med magproblem…


Pozzovivo ser stark ut och åker med utan att göra mer än nödvändigt på de inledande etapperna.


Valverde har ju visat sig vara bra på det han förväntas vara bra på, han ser stark ut och misslyckas ju egentligen aldrig i Spanien.


Onsdagens etapp går från Rota till Alcala de Guadaira och är platt. Inte som tisdagens utan helt platt och en etapp för spurtarna.

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published