Your cart

Etapp 3, Mijas - Malaga


En etapp för sprinters men ändå inte en typisk sprintetapp. Så skulle man kunna beskriva dagen. En sådan beskrivning gör ofta Sagan till favorit, men vem vågar satsa på Sagan som oftast slutar tvåa?


En grupp ryckte tidigt till sig ett försprång och fick hållas där ett tag innan klungan organiserade sig.


Paolo Tiralongo (Astana) tvingades bryta som en följd av gårdagens krasch, han sydde då 20 stygn i ansiktet, startade dagens etapp men bröt efter 40 km och insåg att det inte skulle gå.


En annan cyklist som varit olycksdrabbad flera gånger i år är Nacer Bouhanni (Cofidis) som såg ut att skrapa i backen ordentligt även idag, men kom upp på cykeln igen.


Sylvain Chavanel (IAM) tog kommandot i tätgruppen och tog också bonussekunderna som delades ut. Efter denna sprint blev det lite ryckande i tätgruppen och Maarten Tjalling (Lotto - Jumbo) och Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) fick som bäst 1:40 min på klungan (och resten av utbrytarna) innan de blev ifattåkta och då mestadels tack vare Tinkoff-Saxo. Ett faktum som också irriterade Sagan efteråt, som kritiserade avsaknaden av moral hos de övriga sprintlagen.


Team Sky ledde klungan från kullarna ner mot målet i Malaga, med tre kilometer kvar var Giant-Alpecin uppe och drog och John Degenkolb hade tre lagkamrater som hjälpte honom att bygga upp ett bra läge inför spurten.


Degenkolb stack så med 250 meter kvar men hade då Sagan på rulle som utnyttjade tyskens något tidiga start och med lite hjälp av medvinden kunde Sagan till slut vinna. Tvåa blev Bouhanni med Degenkolb först på tredje plats. Sagan visade på en fantastisk timing idag och får han till timingen vet vi ju att han är stark och får ett bra tryck på pedalerna.


Tisdagens etapp går mellan Estepona och Vejer de la frontera etappen mäter 209,6 km och är flack.

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published