Your cart

Första etappen, TTT Puerto Banus - Marbella 7,4 km


Med intryck av både förvåning och ilska bland lagen tidigare i veckan när banan inspekterades visste man inte vad man skulle förvänta sig inför dagen.


UCI bestämde ju att dagens lagtempo inte skulle räknas vilket ju förstås bidrog till att flera av lagen körde mer på säkerhet än att riskera att köra omkull på sandstranden som det handlade om på den avslutande kilometern.


Exempelvis slutade Team Sky på 20e plats idag och även Cannondale tog det lugnt. Froome och Talansky kan dock känna sig nöjda med ett bra test för laget.


Vann gjorde BMC med Tejay van Garderen som härförare och med Peter Velits först över mållinjen. Peter är ytterligare en man för sammandraget från BMC.


Tvåa blev Tinkoff-Saxo och Orica Green Edge.


Som sagt en kort etapp, som inte räknas i sammandraget, vi får se det som att Vuelta a España börjar därmed imorgon på riktigt. Peter Velits (BMC) kör i röd ledartröjan imorgon, eftersom han blev först över linjen i det vinnande laget.


Imorgon väntar 158 kilometer från Mijas till Malaga, en etapp för sprinters och trots en kulle mitt i etappen kan vi förvänta oss att det avslutas med en klungsport.

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published