Your cart

Peter Sagan - världens bästa cyklist!


Jag sade det redan i somras när han dag efter dag körde mästerligt i Tour De France och var med i långa utbrytningar varenda dag. Utöver det stöttade han Contador då det behövdes, han vann också poängtävlingen i juli.

I Spanien blev den ingen succe och enda anledningen till det var ju att han blev påkörd av en motorcykel och tvingades bryta.

Inför linjeloppet i VM var han favorit, ett 260 km långt lopp med korta branta stigningar i en teknisk stadsmiljö - det skulle passa slovaken.

Men han syntes inte till under hela dagen, och ju längre det gick desto mindre av en favorit framstog han att vara. I synnerhet när regerande världsmästaren, Kwiatkovski stack iväg tillsammans med sex andra cyklister, däribland Tom Boonen, med 32 kilometer kvar. Sagan syntes helt ointresserad eller bara inte kapabel.

Men inför de sista backarna med drygt 2.5 kilometer kvar, gjorde han en attack, hans enda för dagen. Han fick en lucka i en stigning och utökade den i utförslöpan efteråt och lyckades hålla klungan borta även på rakan in mot mål på slutet. Med tre sekunder till godo på Michael Matthews och Ramunas Navardauskas gick Peter Sagan över mållinjen först av alla och får nu bära världsmästartröjan ett år framöver - den kommer att klä honom! En värdig mästare.

Kristoff från Norge blev bästa nordbo med en fjärde plats och en annan publikfavorit, Philippe Gilbert kom på plats tio, regerande mästaren Kwiatkovski slutade till slut på åttonde plats, en placering före Rui Costa, Portugals populäraste idrottsman och världsmästare för två år sedan som på sin Merida körde in på plats 9.

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published