Your cart

VM har dragit igång!


USA och Richmond, Virginia är värd för årets VM i cykel. I söndags med lagtempo för både herrar och damer där proffslagen deltar. Med några underdogs bland annat i form av “Vino-4-ever” som är Astanas b-lag att döma av färgen på dräkten. Och deras fart kanske.

För andra året i rad tog BMC Racing hem guldet. Ett perfekt lopp där Rohan Dennis anförde sitt lag som så många gånger tidigare. På hemmamark fick också Taylor Phinney vara med att ta guld och han visar att han på allvar är tillbaka från sin skada. Han fortsätter i samma stil som han körde i USA Pro Challenge vilket förstås är roligt, Phinney är en duktig cyklist och en publikfavorit.

Idag gick vår svenska favorit Emma Johansson in i VM tävlingarna då damernas Tempolopp avgjordes. Emma som siktar på linjeloppet såg fram emot tempoloppet och tyckte att planeringen var perfekt med tanke på uppladdningen inför linjeloppet.

Emma var hyfsat med halvvägs, då hon var topp 10. Kristin Armstrong gick ut tidigt och hade länge den snabbaste tiden. I fjärde startgrupp fanns några som eventuellt skulle kunna hota Armstrong. Villumsen från Nya Zealand gick ut bra och hade 3 sekunder till godo på Armstrong vid första mellantiden, man tänkte att Armstrong gick ut försiktigt och att det skulle ändras längre fram.

Villumsen ökade dock ut försprånget och var uppe i 18 sekunders försprång vid sista mellantiden innan målgång. Med sina 2 silver och 3 brons i tidigare VM tävlingar gick hon nu mot guldet. Det var dock spännande in till slutet där Stevens, Van der Breggen, Garfoot och Brennauer tävlade om pallplatser och kanske till och med om guldet. Brennauer som vann förra året tog igen massor på andra halvan av loppet men det räckte inte riktigt ända fram.

Van der Breggen tog silvret bakom Villumsen och Brennauer knep tredjeplatsen, både tvåan och trean hade fantastiska avslutningar av loppet. Villumsens sjätte VM-medalj blev alltså guld.

Emma Johansson slutade på 17:e plats, men det är ju på linjeloppet vi har höga förväntningar på Emma.

Nu ser vi fram emot herrarnas tempolopp på onsdagen och linjelopp för både herrar och damer till helgen!


I herrarnas lopp har vi både Tobias Ludvigsson och Gustav Larsson på startlinjen, men Tony Martin är ändå den stora favoriten.


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published