Your cart

Race Report Lidingö MTB


Med start först kl 12 blev det en lugn morgon där man kunde plocka ordning saker, pilla på cykeln och nästan bli lite otålig. Per som också skulle tävla och som skulle åka med mig upp till Lidingö var också så otålig att han kom över 10 minuter tidigare än vi sagt. 
Framme på Lidingövallen möttes man av en härlig och solig stämning med mängder av cyklister. Vi tog en kort uppvärmning längs banan för att hitta ett bra langningsställe.
Loppet
Starten är det viktigaste momentet i alla lopp och det blev en ok start. Redan efter ett par minuter började fältet spricka upp i grupper. Jag hamnade i en bra grupp där vi samarbetade helt ok med dragjobbet men jag och ett par andra var lite starkare och vi kunde minska ned gruppen ned mot 5 personer. Banan kännetecknas av många korta branta backar och tvära svängar så det gäller att hela tiden att vara aktiv och beredd.
Framme vid 4 mil kom langningen på ett perfekt ställe i en backe. Christoffer som langade gjorde det mycket bra och gav peppande ord med hur man låg till i loppet, mycket uppskattat. Ett par killar lyckades dra ifrån vår lilla klunga vilket gjorde att den bröts upp och jag fortsatte samarbeta med den blivande damvinnaren samt en kille från Valhall. Valhall-killen tappade oss när vi ökade trycket den sista biten.
I den sista backen ett par kilometer från mål tryckte jag till lite till och fick en lucka till damvinnaren. Precis innan man kommer tillbaka till Lidingövallen hade de snitslat upp en chikan där jag så klart körde helt fel och tappade ett 20-tal sekunder. Det var bara att komma tillbaka in på banan och trampa in i mål.
Totalt sätt en bra dag och bra prestation. Skönt att ha ordna med seedning till startled 2 på cykelvasan som är det stora målet för året. 
För de övriga åkarna i Dinvelo slutade dagen så här:
  • Per "Hulken" Rönmark - 23:a plats
  • Niklas Köhlmark (undertecknad) - 40:e plats
  • David Lif - 109:a
  • Johan Skugge - 154:a
  • Patrik Rosén - DNS (knä-problem)

Alla resultat hittar du här!


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published