Your cart

Monarken...


Bra träning och kontinuitet sedan tröskeltestet i måndags! Kontinuitet är något som saknats i min träning tidigare. Jag har varit relativt duktig stundtals men sedan fallit in i upp till en veckas passivitet, främst på grund av motivationsbrist tror jag. Och den saknar jag nu!

Började direkt på måndag eftermiddag med att ta ett kortare pass för att trampa ur lite, kände av tröskeltestet i benen så jag hämtade min son Simon, 4 år, och tog en runda med honom. Vi har i stort sätt cyklat till och från dagmamman samt till och från parker, men nu tog vi en sväng förbi Älvsjö BMX-bana, vidare bort mot Fruängen och sedan hem längs Älvsjövägen. Blev totalt 7km och han trampade på riktigt bra med sin lilla 20" Specialized Hotrock. Kan nog bli en cyklist av hnm om jag har lite tur!

Tisdagen bjöd på en trevlig 2,5h tur runt Ekerö och onsdagen på två korta pass in och hem från stan. Torsdag hämtade jag en Monark av en kompis (Tack Rasmus för lånet) och testade den lite på kvällen, passerade då mitt vecko-träningsmål på 5 timmar och hela helgen var ju kvar! Härligt! En känsla av olust de dagar jag inte träna börjar också infinna sig, vilket är kul! Känns helt naturligt numera att göra någonting varje dag. Hoppas det fortsätter så! Strava säger att jag snittat 5 pass / veckan de senaste 4 veckorna, och det är jag superstolt över! 

Monark alltså, denna plågohäst som man sett så mkt jobbiga pass genomföras på, oftast i samband med klassiska suffer-face-bilder. Min baktanke med monarken är att jag ska kunna köra lite mer utstuderade pass på den. Jag har fått ett intervall-pass av Bettina att blanda upp mina långa GK1 & GK1-2 pass med:

Detta blir RIKTIGT svårt att få till ute med MTB'n, testade därför att köra detta pass på monarken i fredags och det blev riktigt spännande! Mitt första seriösa intervallpass dessutom. 

GK2 för mig innebär en maxwatt på 196 Watt, jag kalibrerade monarken och lade den på 190 watt, sedan drog jag av motståndet lite och påbörjade med min warmup. Det fungerar så att man har ett KP-värde som visar sig i form utav en sifferskala bakom ett litet fönster och en markör, siffran stiger när jag vrider på motståndet. Jag lägger mig på t.ex. 2 KP och ställer in "datorn" på monarken på detta värde och efter 2 sekunder börjar rätt watt visas. Om jag ändrar motståndet måste jag knappa in det nya KP värdet för att få ut rätt watt. Vid sidan av cykeln sitter en pendel som även den har en mätskala men denna är svår att se när man själv sitter på cykeln så jag gick på fönstret.

Efter 20 min drog jag upp motståndet till 190W och körde på. Hela passet flöt på bra, och det kändes riktigt bra, effektiv träning! Svettades som en gris dock, måste skaffa stor fläkt innan nästa pass. På tredje intervallen hängde jag mig ut och kollade på pendeln istället för "siffran i fönstret". Ser då att jag nog kollat fel på mätfönstret då pendeln visar en annan siffra. Jag fick för mig att jag skulle kolla på fönstret 90 grader mot fönstrets vinkel, vilket för mig innebär att böja mig ner lite och kolla "under styret". Troligen var detta fel, och tanken är nog att man ska kolla ner ovanför styret, lite ovanifrån alltså. Hur som helst knappade jag in det värde jag såg när jag hängde mig ut lite och kollade på pendeln och då ploppade siffrorna 216 watt upp istället. Ooops... 216 watt är uppe på min tröskelnivå. Hade 5 min kvar av passet så tänkte att jag nog lika gärna kan köra klart på denna nivå istället för att sänka nu. Blev ett lite för hårt pass eg om jag ska följa mina instruktioner, men en skönt pass iaf (Sorry Bettina, men skyller på tekniska problem! :)

https://www.strava.com/activities/502945651

Idag (lördag) blev det en långpromenad, men ingen cykling, så imorrn får jag se till att komma ut och rulla lite! Benen skriker efter mjölksyra! (eller nåt sånt)

Fortsatt trevlig helg till er alla!

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published