Your cart

Dags för en update!


Dags för en liten uppdatering här! Träningen har gått bra, har kört 10 pass sedan projektet startade för 11 dagar sedan, så ungefär ett pass per dag. I realiteten så har jag haft två vilodagar och kört dubbla pass under två av dagarna.

Passen har legat mellan 60-120 minuter och i zon KOMP samt GK1. I lördags tänkte jag försöka få till en timme i GK1-2 (instruktioner från Bettina har varit 90min i GK1 och 60min i GK1-2), det gick bra första halvtimmen då jag körde runt Älvsjöskogens motionsspår (lerigt, blött och kuperat), men när jag sedan tröttnade på leran och tog mig ut på asfaltsvägar så hade jag jättesvårt att få upp pulsen över 140, trots 25-30km/h på MTB'n med Schwalbe Ice Spiker dubbdäck. Varför har jag ingen aning om men tittar man bakåt så har jag gjort en rejäl stegring i träningsmängd så jag är nog helt enkelt trött i benen. 

Förra veckan var barnen hemma krassliga och jag har hållit tummarna att jag inte skulle bli smittad, men igår började jag känna av lite halsont och idag har det tilltagit, så jag ställde in morgonens pass och ska köra lite styrka ikväll istället. Får även se hur det blir med 90min laktat-testet som var inplanerat hos Austroswede på torsdag.

Cyklarna har fått sig en välbehövlig genomgång och rengöring av kedja och trissorna i bakväxeln.
Även om jag har MTB som inriktning inför denna säsong så rycker det lite i lvg-känslorna när man pillar med 525:an.

Jag har inte berättat vad jag tänkt göra denna säsong! Jag är anmäld till Cykelvasan (premiär) samt Lidingö MTB (dyrt men otekniskt!). Utöver dessa så planerar jag att köra Lida Loop (även om jag kommer återvända hem från en vecka i Grekland dagen innan) samt några andra lopp i långloppscupen, lite beroende på vad övriga i teamet planerar att köra. Vi (Dinvelo XCRT) har även lite tankar om att hitta ett etapplopp utomlands och tittar bland annat på SUDETY MTB CHALLANGE, men vi får se, mkt som ska klaffa med familj och annat. Jag är ju bara en glad amatör dessutom :D 371 km och 12 000 höjdmeter över 6 etapper låter tufft!

(Profiler från mikspec.pl)

En annan sak jag börjat fundera på (ja jag funderar rätt mkt) är vilken typ av cykling min profil passar för?
I dagsläget spelar det ingen större roll, bara jag cyklar massor och cyklar på "rätt" sätt, men om man ser på en 2-3 års sikt. Jag är ju extremt syratålig (tydligen) under korta perioder, vilket egentligen passar en spurt-cyklist bättre än en MTB-cyklist som får det extremt jobbigt så fort ett lopp/race startar. Bettina höll till viss del med om det och att 100 meter löpning troligen passar mig bättre än cykling just nu även om det inte är omöjligt att ändra kurvan, vilket är just det som vi har som ett första mål!

I mina drömmar är jag nog en Marcel Kittel, en sån cyklist vill jag bli!
Vi är ju rätt lika också! (jag till höger alltså...måste jobba lite på frissan...)

Nu ska äta mitt fjärde mål mat för dagen och kurera mig vidare! 

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published