Your cart

Tröskeltest nummer 3! YAY!


Idag var det "äntligen" dags! Det "efterlängtade" tredje tröskeltestet hos Austroswede! Efter lite ledighet som för mig innebär skärgården utan cykel samt lite vila inför ett Lidingölopp som ej blev av pga att mina knän började klaga så hamnade jag 3h efter förra veckan. Med några lugna dagar initialt denna vecka inför tröskeltestet idag så känns det på ett sätt som att jag har tappat farten lite. Dagens tröskeltest visade dock att jag är på G, och motivationen kom flygandes tillbaka likt en tennisboll fastbunden i ett sjukt elastiskt snöre. 

Tröskeltest börjar man ju få lite rutin på nu, åka ner till Södertälje, klä om, vägning, underteckna lappen om att jag är medveten om att jag ska ta ut mig till max samt med intygan om att jag inte har några mekniska klaffar eller går på någon speciell medicin. Upp på cykeln, öppna porten till min blodomlopp genom ett stick i öronsnibben för att få ett startvärde och sedan bär det av med 100W som start-motstånd. 10 trappor, 200 watt och 30min senare känner man sig ganska urblåst minst sagt.

Så hur gick det då? Well, det var nästan 3 månader sedan jag gjorde mitt sista tröskeltest och jag har lyckats gneta på bra, så jag hoppades att vi skulle se någon skillnad men hade ingen aning om hur graferna skulle se ut.


Klicka på bilden för att få upp den större!

Dessa grafer visar mina tre tröskeltest, dagens i lila, det förra i turkos och det första testet i grönt med en pulskurva 10 slag högre som vi fortfarande inte har någon bättre förklaring för än kostomläggningen jag gjorde i samma dag jag gjorde tröskeltestet, då det var startskottet för hela denna satsning.

Som ni själv kan se så är det en ganska tydlig förbättring man kan se. Under dagens test nådde jag den högsta maxpulsen, 185bpm, jag orkade trycka 20 watt mer än förra testet, och min mjölksyrakurva har pressats nedåt mer och mer. 
När jag slutade på 280 Watt under förra testet hade jag samma mjölksyra-nivå som jag hade idag, när jag avslutade på 300 Watt.

Hur kul och skönt som helst att se att träningen ger utdelning iaf, även om jag självklart även känner det när jag sitter på cykeln och märker det rent visuellt på mina ben. Siffror på papper är svårt att ifrågasätta :)

Även om detta är en bra progress så ska jag fortsätta att nöta bas-träning, dvs lågintensiva pass, vi vill pressa ner min mjölksyra ytterligare, speciellt från starten fram till ca 210watt där min tröskel ligger idag. Nästa torsdag är det dags för en BIA igen och då ska jag även få kompletterande intervall-baserade träningspass som jag ska mixa upp mina lågintensiva pass med, så nu ska det börja bli lite jobbigt på riktigt också, kul!

Gällande lopp osv, så är det ju inte mitt mål denna säsong egentligen, men jag är ännu mera sugen i och med att jag missade Lidingö. Vill ju även seeda mig inför Cykelvasan, så nästa lopp som väntar är nog Lida Loop, vilken jag troligen bara kommer rulla igenom då jag kommer hem från ett bröllop på Amorgos (Grekland) dagen innan loppet och Lida Loop är stundtals ganska teknisk vilket inte alls passar mig. Efter Lida så blir det nog Mörksuggan som det ser ut nu!

Kör hårt och njut av vädret!


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published