Your cart

Nu börjar utmaningen på riktigt...


för mig... Jag har ju tidigare beskrivit mig som en typ av hobby-knarkare som går in för en ny hobby extremt seriöst för att efter några månader successivt tappa intresset och byta hobby / aktivitet. Jag känner väldigt tydligt när jag börjar närma mig den brytpunkten, och när det gäller fotografering, RC-bilar, vin+whisky eller gokart så är det väl helt ok, och kanske till och med nyttigt att hoppa runt lite, men när det gäller mitt träningsprojekt så skulle det vara förödande! Så nu gäller det att ligga i! Trots en del kyla och dåligt väder under vintern / början av våren så har jag gått på motivation genom detta projekt, samt att det är något "nytt" med min ökning av träningsmängd. Spännande! Då har jag lätt att hitta kraft och motivation. Nu börjar det bli vardag och motivationen börjar söka efter andra aktiviteter att lägga all sin kraft på! 

Missade faktiskt mitt träningsmål förra veckan med 11 minuter, avslutade ju påsken i GBG med ett pass och körde sedan landsvägspremiär på Le Peloton onsdag morgon! För er som inte vet vad det är kan jag verkligen rekommendera det! Ett underbart pass med trevliga människor för alla nivåer! Om jag ska följa min träningsplan så är Le Peloton inte alls rätt just nu, jag visste ju att det skulle gå undan, och såhär tidigt på säsongen så är det inte uppdelat i olika fartgrupper (ca 30km/h, ca 36-38km/h, +38km/h) heller för den delen, men jag var sugen att trycka på lite, och jag märkte rätt snabbt att mina ben, mitt huvud eller min kropp rent generellt är van med den nivån efter några månader på grund-konditions-nivå. Snittade 35km/h första 15km och hade en toppfart på 60km/h strax innan Saltsjö-Duvnäs stationen (går visserligen lite nedåt där). Tittar man på min puls så hade jag en snittpuls på 158 och en maxpuls på 166. Några slag över mina 135/145 jag legat på mina 60-120min pass. Hela loopen gav en snittpuls på 157bpm och ungefär en timme, med två genvägar.

Vid mitt sista tröskeltest hos Austroswede så hade jag en tröskelpuls på ungefär 154bpm, så det kan nog stämma ganska bra. Om några veckor är det dags för ett nytt tröskeltest, ska bli spännande att se om man kan se några förändringar. Fortsätter att äta mkt kolhydrater i alla mina mål (rätt kolhydrater dock.. fortfarande ingen pasta, potatis eller bröd), dricka mkt vätska osv!

Efter Le Peloton så avnjuter man en grym frukost och trevliga cyklister hos Cykelcafe LeMond. Kan rekommenderas varmt alltså! Vädret i onsdags var så mysigt att jag och Conny bestämde oss för att ta vägen ut över Ekerö och sedan färjan över till Slagsta. Jag skulle hem för att börja jobba och Conny skulle vidare ner till Tumba. Blev 82km den morgonen, vilket var ett måste då jag tillbringat helgen ute i skärgården utan någon cykling. 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published